Du er her: 

Kirkens Genbrug - sammen gør vi genbrug til socialt guld

Kirkens Genbrug er en del af Samvirkende Menighedsplejers aktiviteter til støtte for arbejdet med udsatte mennesker. Genbrugsbutikkerne drives af dedikerede frivillige medarbejdere i tæt samarbejde med en lokal menighedspleje og Samvirkende Menighedsplejer. Det økonomiske overskud fra butikkerne støtter menighedsplejens arbejde for samfundets sårbare borgere, både lokalt og på landsplan.

I genbrugsbutikkerne finder du stort set alt - almindelige brugsting som køkkenting, porcelæn og glas, bøger, beklædning og møbler, men det er også muligt at gøre helt unikke fund. Hver butik står selv for indsamling af varer som de modtager gratis, ofte leveret direkte til butikken, eller ved afhentning i private hjem.

Støt os med genbrug

I Samvirkende Menighedsplejer arbejder vi med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Når du giver dine aflagte ting til genbrug, får de ny anvendelse hos andre. På den måde er du også med til at skåne miljøet. Vi skal passe på hinanden og vi skal passe på jordens ressourcer. Når du handler i Kirkens Genbrug er du med til at støtte vores diakonale arbejde og samtidigt en holdbar fremtid.

Hvis du ønsker at give dine ting til genbrug, kan du henvende dig i din lokale butik, som du kan finde her.

Overskuddet fra vores 17 genbrugsbutikker

Butikkernes overskud fordeles mellem den lokale menighedspleje og Samvirkende Menighedsplejer og støtter derved både menighedsplejens arbejde lokalt og på landsplan. De frivillige medarbejdere gør en stor indsats for at butikken tjener så mange penge som muligt.

Lokalt går pengene til diakonalt arbejde som Folkekirkens Feriehjælp, julehjælp, akut økonomisk hjælp, aflastning og vågetjeneste, demensaflastning, sorggrupper og sociale arrangementer for alle aldersgrupper.

På landsplan går overskuddet fra butikkerne til diakonale aktiviteter i hele landet og til vores udviklingsfond, der støtter innovative diakonale projekter - læs mere her.

Din frivillige indsats gør en forskel. Læs mere om frivilligt arbejde i genbrugsbutikkerne.

Måske er du også interesseret i

Følg Kirkens Genbrug på Facebook og få aktuelle nyheder og de gode lokale historier og fortællinger fra hele landet

I Kirkens Genbrug modtager vi med taknemmelighed gode brugte kvalitetsvarer.

Du er meget velkommen til at indlevere direkte i butikken. Efter aftale kan møbler og større effekter, samt dødsboer afhentes.

Hvis du ønsker at give dine ting til genbrug, kan du henvende dig i din lokale butik, som du kan finde her.  

På Holstebro Kirkes hjemmeside kan du læse hvordan man i Holstebro Sogns Menighedspleje anvender overskuddet fra Kirkens Genbrug  Læs mere

Se nogle af vores aktiviteter her