Du er her: 

Frivillige medarbejdere

Kirkens Genbrug drives som selvstændige foreninger, af frivillige medarbejdere, i tæt samarbejde med en lokal menighedspleje og Samvirkende Menighedsplejer. De frivillige medarbejdere er dedikerede og gør en stor indsats ved at drive butikken og for at butikken tjener så mange penge som muligt. Som frivillig medarbejder i genbrugsbutikken møder man også nye mennesker i form af gode kollegaer, så for dem er også den sociale gevinst betydningsfuld.

"Jeg er overrasket over, hvor meget det frivillige arbejde har givet mig. Det er bare SÅ meningsfuldt", siger Ingrid Løkke Bødker, leder af butikken i Sønderlandsgade, Holstebro.

Vil du være en del af et levende fællesskab

I Kirkens Genbrug er der brug for mange kompetencer og alle talenter bliver sat i spil. Vi har alle noget at byde på, og det kan du så rigeligt opleve i Kirkens Genbrug.

Er du interesseret i at stå i pakkelokalet, og se, hvilke fund, der er i kasserne? Eller vil du gerne sætte bøger på plads eller betjene kunder, så er der brug for dig.

Der er mange forskellige opgaver for frivillige i genbrugsbutikken: Betjening af kunder, sortering af nye varer, prissætning, vinduesdekoration, butiksindretning, småreparationer, afhentning af møbler, ledelsesopgaver, regnskab, bestyrelsesarbejde.

Vi har altid brug for nye medarbejdere i butikken. De fleste arbejder ca. 4 timer, 1 dag i ugen, og arbejdstiden ligger indenfor butikkens åbningstid.

Kunne du tænke dig at gøre en indsats, og få nogle hyggelige timer sammen med andre frivillige, så er du meget velkommen til at komme forbi din lokale butik og få en snak om jobbet. Find din lokale genbrugsbutik her.

”Jeg elsker at pakke de nyindkomne varer ud  –  det er jo som små skatte  –  samt at gøre det fint så det præsenteres bedst muligt – og så nyder jeg  kontakten med de andre frivillige.” Finn, medarbejder i Kirkens Genbrug.

Vi har fokus på de frivilliges trivsel

I Samvirkende Menighedsplejer understøtter vi butikkerne forskelligt alt efter beliggenhed og kundegrundlag. For eksempel har vi en butik i Frederikssund, der har en stor tilstrømning af varer, som skal have hjælp til at køre de overskydende varer væk. På den anden side har vi en lille butik i Bevtoft, der holder til i en gammel grillbar. De arrangerer marked på deres store parkeringsplads, og de sælgende efterlader de genstande, som de ikke fik solgt, og derved får butikken flere varer. Vi støtter alle steder de frivillige med gode ideer til at lette arbejdsbyrden og hjælpe butikkerne til udvikling og optimering.

Derudover arrangeres der lokale og landsdækkende kurser, hvor man også deler erfaringer og inspirerer hinanden. Det betyder rigtig meget for arbejdsglæden og for sammenholdet, at der også er et levende fællesskab butikkerne imellem.

 

 

Måske er du også interesseret i

Læs om Ingrid, der fandt et nyt fællesskab i Kirkens Genbrug

Læs mere

Det at arbejde i genbrugsbutikken er nok et af de sjoveste og mest hyggelige steder jeg har været  Læs mere

I Kirkens Genbrug modtager vi med taknemmelighed gode brugte kvalitetsvarer.

Du er meget velkommen til at indlevere direkte i butikken. Efter aftale kan møbler og større effekter, samt dødsboer afhentes.

Hvis du ønsker at give dine ting til genbrug, kan du henvende dig i din lokale butik, som du kan finde her.  

Se nogle af vores aktiviteter her