Du er her: 

Salmesang vækker minder

I Frederikshavn arbejder Anne Gottlieb med salmesang for demente. Anne fortæller: "Jeg har været så heldig at kunne starte et demens-salme sangshold på et plejehjem i Frederikshavn. Her kommer jeg hver anden uge med min salmebog og rekvisitter som giver mening til salmerne".

I Frederikshavn arbejder Anne Gottlieb med salmesang for demente. Anne fortæller: "Jeg har været så heldig at kunne starte et demens-salme sangshold på et plejehjem i Frederikshavn. Her kommer jeg hver anden uge med min salmebog og rekvisitter som giver mening til salmerne". Potentialet med besøget er, at vi gennem sangen genkalder tradition, stimulere hukommelse og koncentration, samt appellere til følelserne. Sang og musik kan være med til at skabe et fællesskab med den demensramte og gennem velkendte salmer, vil musikken kunne åbne sig som et nyt sprog.  Som en af personalet på plejehjemmet siger, ”de ældre liver op når de synger, især gamle salmer, for de har vidst nok haft mange af dem i skolen eller sunget dem i kirke, da de var børn. Det er som om der forandres noget i deres øjne, når de synger og der bliver spil i dem igen. Det er så herligt at se!”                       

Anne fortsætter: "Jeg har selv to børn, som har været med mig et par gange, fordi de synes det er sjovt at puste sæbebobler. De ældre er helt optaget af børnene, og se hvordan de liver op, når der er børn, kan kun skabe glæde på alle. Det at se at sange i alle generationer kan skabe den glæde det gør og genkalde følelser, giver mig mod på at komme igen og igen".

Anne Gottlieb er kirke- og kulturmedarbejder og arbejder blandt andet med besøgstjeneste og koordinerer aktiviteter rettet mod ældre i Bangsbostrand Kirke. Ansættelsen sker i samarbejde med Samvirkende Menighedsplejer.