Du er her:

Åndehuller

Et forløb for unge med weekendophold

Hos Samvirkende Menighedsplejer vil vi gerne støtte op om, at unge får mulighed for at udvikle sig selvstændigt. I forbindelse med sommerferieprojektet - Folkekirkens Feriehjælp - møder vi hvert år unge i alderen 13 til 18 år. Unge som er i gang med at lære at stå på egne ben. Disse unge på ferierne har stor glæde af det åndehul ferien giver dem sammen med deres familier og andre unge mennesker. På baggrund af disse oplevelser har Samvirkende Menighedsplejer, lokale kirker og CUR (Center For Ungdomsstudier) taget initiativ til at arrangere tre weekendophold for udsatte unge, hvor de kan afprøve nye færdigheder og fællesskaber med andre i samme situation.

"Mange drenge og piger oplever det som et nederlag, hvis de har svært ved at håndtere ungdommens identitetsprojekt". Mette fra CUR (Center for Ungdomsstudier)

Hvad kan de unge opleve?

Vi tilbyder to parallelle forløb et i Østdanmark og et i Vestdanmark. Et forløb er tre weekender, som fungerer som åndehuller i hverdagen. De unge får en dosis sundt samvær med fokus på relationer, kost, gode fysiske aktiviteter (natur, sport og kultur) - alt sammen i et psykisk godt miljø med frivillige rollemodeller. Deltagerne vil få mulighed for at reflektere over og bygger videre på de gode erfaringer, de får på weekenderne. Målet er, at den enkelte unge står stærkere i sin hverdag og får bedre mulighed for et selvstændigt voksenliv.

”Hvis de mange oplevelser i børne- og ungdomslivet skal blive til læring, er det nødvendigt med ”rum for refleksion”. Søren Østergaard CUR (Center for Ungdomsstudier)

Hvordan kan jeres sogn være med?

Den lokale menighedspleje og Samvirkende Menighedsplejer indgår en aftale omkring projekt "Åndehuller". Opgavefordeling er følgende:

Samvirkende Menighedsplejer bistår med:

• Penge til ophold, forplejning og aktiviteter
  • Koordinator
  • Rammerne for weekenderne
  • Introduktion af frivillige
  • Afrapportering til Kirkeministeriet, der har bevilget pengene til projektet

Menighedsplejen:

• Udvælgelse af 6 unge
  • En til to frivillige
  • Planlægning af transport til og fra weekenden
  • Udvikling af "Åndehuller" sammen med Samvirkende Menighedsplejer

Projektet følges løbende af et følgeforskning- og evalueringsteam fra CUR.

Projekt "Åndehuller" er et diakonalt samarbejdsprojekt mellem Samvirkende Menighedsplejer og lokale menighedsplejer. Hvis jeres menighedsplejen gerne vil deltage med unge og frivillige, kan du kontakte konsulent Mei Petersen på tlf. 26 89 06 39 eller mail klp@menighedsplejer.dk.

Måske er du også interesseret i

Et andet samarbejdsprojekt "Familiekunst" for forældre og teenagere

Få inspiration til hvordan du kan være med til, at inddrage psykisk sårbare i kirken

Læs her